Nieuwe dc heeft veel plannen voor Nickerie
13 Jan, 00:54
foto
Nisha Kurban-Baboe, districtscommissaris van Nickerie.


Nickerie als agrarisch district, met name de rijst- en bananensector, wordt gerekend tot één van de productiedistricten. De mogelijkheden en zeker ook diversificatie in de agrarische sector dienen daarom verder ontwikkeld te worden. Dit is zeker mogelijk door met alle betrokkenen een plan van aanpak maken en deze te realiseren in samenwerking met partners in en buiten Nickerie/Suriname. Dit zei de nieuwe districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Babu vrijdag, na haar installatie.

Het beleidsplan van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het Districtsplan van Nickerie zullen als basis moeten dienen, waarbij voor het districtsbestuur en de Districtsraad een belangrijke rol weggelegd is. Daarnaast dient volgens de dc ook veel aandacht te worden geschonken aan het bevorderen van toerisme in Nickerie. De trend nu in Nickerie is dat veel bezoekers zichtbaar zijn in dit district. Zowel buitenlanders als de eigen Surinamers vanuit de andere districten bezoeken Nickerie, vooral gedurende de weekenden, vakanties en feestdagen. Dit betekent dat er potentie is in het district.

"Dit moet zeker een stimulans voor ons zijn om onze mensen bewust te maken en te motiveren in deze sector te investeren, met name kleine- en middelgrote ondernemerschap. Dit zal zeker bijdragen aan het scheppen van werkgelegenheid in het district. In deze moet zeker onder andere richting Zeedijk en het Bigi-Pan gebied worden gekeken. En zeker ook in de richting van onze rijstverwerkingsbedrijven die behalve economisch ook educatief als toeristisch van grote betekenis kunnen zijn voor Nickerie. Verder moeten wij samen met tour-operators en andere spelers in deze sector bestemmingen in kaart brengen ter bevordering van het toerisme in Nickerie," benadrukte Kurban.

De markt van Nickerie verdient ook aandacht. Uit gesprekken met de mensen van de markt alsook met bezoekers aan de markt krijgt de dc veel informatie. "Velen hebben een ‘living’ van de markt en we dienen daarom binnen onze mogelijkheden en creativiteit de markt een facelift te geven, of zelfs meer." Plannen voor het opzetten van een industriepark in Nickerie heeft ook de ondersteuning van Kurban.

Zich richtend tot president Desi Bouterse benadrukte de dc dat "de realisatie van de gestelde doelen pas haalbaar zijn in een goede samenwerking met u, de centrale overheid, het districtsbestuur en zeker niet te vergeten de private sector en de Nickeriaanse burger. Ik reken op de ondersteuning van uw allen. Together we can make Nickerie greater!"

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June