Kanhai: Nitender Oemrawsingh zal zich aanmelden
11 Jan, 17:46
foto
In de gekleurde rechthoekige zakken heeft de politie drugs aangetroffen. Er worden nog laboratoriumtesten verricht.


Irwin Kanhai bevestigt tegenover Starnieuws dat een van de broers Oemrawsingh gehoord is door de politie en weer is vrijgelaten. Kanhai is raadsman van de broers. Het Arrestatie Team was dinsdag in Nickerie en heeft volgens Kanhai een van de broers meegenomen voor verhoor. Hij is niet gearresteerd. Volgens Kanhai is Nitender Oemrawsingh niet gevlucht, maar hij is wel geschrokken toen hij hoorde dat zijn naam in verband wordt gebracht met de megadrugsvangst dinsdag. Hij is volgens Kanhai onschuldig en zal zich binnenkort aanmelden bij de politie.

"Geen van de broers waren aanwezig toen de containers werden ingeladen in Nickerie. Deze zijn verzegeld en sinds 31 december op de haven in Paramaribo," zegt Kanhai. Hij merkt op dat er zoveel personen erbij waren toen de rijst werd ingeladen. De advocaat voert aan dat de zakken waarin drugs gevonden zijn, gekleurd zijn en rechthoekig zijn. Die verschillen hemelsbreed van de rijstzakken.

Een douanier is intussen als persoon gehoord door de politie. Hij is volgens Kanhai weer heengezonden. "Mensen schrikken als ze horen dat er zoveel cocaïne is gevonden en hebben de neiging om als schrikreactie zich schuil te houden. Maar als je niks gedaan hebt, hoef je niet bang te zijn. De politie mag alle broers Oemrawsingh verhoren. Twee van ze waren vandaag op kantoor bij mij," zegt Kanhai. Zij lopen vrij rond. Nitender Oemrawsingh zou volgens Kanhai in Suriname zijn. Waar hij zich bevindt, wil de advocaat niet prijsgeven.

Kanhai merkt op dat zijn cliënt regelmatig rijst exporteert. Het is niet duidelijk waar en wanneer andere zakken erbij zijn gedaan. "Met het blote oog zie je dat de zakken waarin zogenaamd drugs zitten verschillen van de rijstzakken. In elk geval hebben mijn cliënten niks te vrezen," stelt Kanhai.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June