Nisha Kurban-Baboe neemt leiding Nickerie over
11 Jan, 12:12
foto
President Desi Bouterse heeft Nisha Kurban-Baboe beëdigd als dc. De geestelijke staat haar bij.


President Desi Bouterse heeft zojuist Nisha Kurban-Baboe in Nieuw Nickerie beëdigd als districtscommissaris (dc). Zij neemt het roer van het rijstdistrict over van Wedprekash Joeloemsingh. Het protocol van overdracht is gelijk na de beëdiging, installatie door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en toespraak van het staatshoofd getekend. Joeloemsingh gaf zeven jaar leiding aan Nickerie. Hij zei dat hij met opgeheven hoofd overdraagt.

Bouterse zei dat Kurban-Baboe een vooruitstrevende vrouw is. Zij komt vanuit het district Nickerie. De regering verwacht van alle dc's dat ze een spil functie vervullen voor de decentralisatie van het district. De regering erkent het belang van de lokale gemeenschap voor de ontwikkeling van hun leefomgeving.

De president bedankte Joeloemsingh voor alles wat hij heeft gedaan. Hij merkte op dat Joeloemsingh graag zou willen blijven, maar Wanica wacht op hem. Hij verwacht dat de nieuwe dc het werk goed zal kunnen verrichten omdat zij het district ook door en door kent. Zij moet de ruimte krijgen met alle rechtgeaarde Nickerianen om de enorme taak uit te voeren.

De kersverse dc bedankte de president voor het vertrouwen dat hij in haar heeft gesteld. Zij merkte op dat het om een enorme taak gaat wat op haar schouders rust, maar deze is geen onmogelijke. Kurban-Baboe heeft heel wat pijlen op haar boog om Nickerie verder tot ontwikkeling te brengen.

Kurban-Baboe werd in februari 2013 ambassadeur van Suriname in Guyana. Zij heeft Suriname vier jaar vertegenwoordigd in het buurland en keerde in augustus 2017 terug.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June