Biza-personeel krijgt informatie over HRM-directoraat
10 Jan, 22:56
foto
Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgen informatie over het HRM-beleid.


Medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zijn geïnformeerd over het te voeren Human Resource Management (HRM) beleid van de overheid. Het ministerie is hét departement dat bevoegd is om personeelsmanagement uit te voeren. “Er moet een transitie worden gemaakt van personeelszaken naar HRM. Wij zijn opgegroeid met personeelszaken”, zegt consultant Dennis de Keyzer, die de presentatie heeft gehouden.

Hiervoor zal de afdeling Personeelszaken worden omgezet in het directoraat HRM. Deze transitie is nodig om het personeel zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten, dat de prestaties leiden tot verbetering van de organisatie.

Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder ten eerste Human Resource Planning. Hierbij wordt nagegaan hoeveel menskracht er op een afdeling nodig is, taken en functieomschrijvingen, welke functies er nodig zijn en op welk moment die ingezet moeten worden. “Training, dus organisatieontwikkeling, het continu versterken van mensen en prestatiebeoordeling”, omschrijft de consultant het voorgaande.

Ook primaire en secundaire beloning, bescherming en vertegenwoordiging horen in het systeem thuis. Het systeem wordt na goedkeuring doorgevoerd middels een strategisch plan, waarvan elk onderdeel zijn eigen deelbeleid heeft. Het doorvoeren van het systeem moet uiteindelijk leiden tot klanttevredenheid.

“We moeten de samenleving tevreden laten zijn over de kwaliteit van de dienstverlening van de overheid”, zegt De Keyzer. Bij HRM betreft de klantvriendelijkheid en klanttevredenheid niet alleen de externe klant (burgers), maar ook de interne klant (ambtenaren/medewerkers onder elkaar).

Tot medio 2019 wordt nagegaan wat de exacte behoefte van het directoraat is. Medio januari beginnen trainingen aan een groep van 25-30 personen die bij het directoraat betrokken zullen zijn.

Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June