67-jarige weduwe krijgt woning via president
08 Jan, 20:16
foto
Het moment van de sleuteloverdracht door Djojo Bedrijvengroep aan Soeratijem Wongsosoeparto. (Foto: BIC Para)


President Desi Bouterse heeft de Djojo Bedrijvengroep NV uit Commewijne gevraagd een nieuwe woning compleet met basisinrichting te doneren aan de alleenstaande 67-jarige Soeratijem Wongsosoeparto. De sleuteloverdracht vond vanmiddag plaats aan de eigenares te Accaribo/Manjadam, onder het toeziend oog van districtscommissaris (dc) Armand Jurel, volksvertegenwoordigende organen en politieke structuren van Para.

De dc is onder de indruk van de wijze waarop de ondernemer uit Commewijne, een burger van zijn district tegemoet is gekomen. Wongsosoeparto leeft sedert mei 2016 in onzekerheid, nadat haar man kwam te overlijden en de schoonfamilie haar had bevolen om het ouderlijke huis te verlaten, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De vrouw kwam via politieke structuren in contact met de bedrijvengroep. Haar éénkamer woning is binnen 3 maanden gebouwd en bestaat uit duurzame superbord elementen. Het huis moet nog aangesloten worden op de elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname. Het perceel waarop de woning staat is bij ministeriële beschikking van Wongsosoeparto.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June