Eerste verkeersdode 2019 is bromfietser
08 Jan, 13:30
foto


Soeradj Lachmon is de eerste dode in het verkeer voor dit jaar. De 48-jarige man is op zondag in het ziekenhuis overleden nadat hij op donderdag 3 januari in het district Saramacca was aangereden.

Bij aankomst op de locatie van het ongeluk aan de Mr. P. Chandishawweg trof de politie een botsing tussen een bromfietser en een vrachtwagen. Lachmon was niet aanspreekbaar en werd met zware lichamelijke letsels vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De chauffeur van de vrachtwagen heeft verklaard dat hij en Lachmon in dezelfde rijrichting reden over de P. Chandishawweg komende vanuit de richting van Uitkijk. Hij en zijn mede inzittende merkten op dat de bromfietser geruime tijd zigzag over de weg reed. De vrachtwagen reed achter Lachmon.

Op gegeven moment besloot de vrachtwagenchauffeur de bromfietser in te halen. Terwijl hij Lachman passeerde, zag hij via zijn linker zijspiegel dat Lachmon plotseling naar rechts uitweek. De bromfietser kwam daarbij tegen de linkerachterzijde van de vrachtwagen aan en kwam vervolgens op het wegdek terecht, meldt de afdeling Public Relations van de politie.


Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June