Verdachten blijven aangehouden in mega drugszaak
08 Jan, 15:48
foto


Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft het verzoek van raadsman Irvin Kanhai om de voorlopige hechtenis van Sulaimon A. op te schorten, afgewezen. De magistraat voerde aan dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan. In een woning werd 460 kilogram marihuana aangetroffen. In deze zaak staat Sulaimon A. samen met Teshana H., Jamal K., Gavin S. en Samantha E. terecht. Ze worden ervan verdacht dat zij de Wet Verdovende Middelen overtreden hebben.

De drugs die in de woning aangetroffen waren, behoorden vermoedelijk aan Gavin S. toe. In de koffers van Teshana H en Samantha E werd er 38 kilogram marihuana gevonden. De twee vrouwen vielen op de luchthaven door de mand. Ze zouden naar Trinidad & Tobago afreizen. Bij nader onderzoek kwamen de drugs tevoorschijn.

Twee politiemannen die op de rechtszitting van maandag gehoord werden, verklaarden dat zij getipt waren. Zij hadden informatie dat Teshana H. en Samantha E. elk drugs zouden uitvoeren. Ze werden beschreven en bij controle werden de drugs aangetroffen in hun koffers.

Kanhai had aangevoerd dat Sulaimon A. in opdracht van Gavin S. de twee vrouwen moest afzetten op de luchthaven. Hij droeg geen kennis over de drugs die in de koffers waren. Officier van justitie, Shanta Mahadew, stelde dat een getuige verklaard had dat Sulaimon A. werkte in de woning waar de drugs verstopt waren. Deze verdachte had zelf ook verklaard dat hij de woning samen met Gavin S. gehuurd had.

Wanita Ramnath


Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June