Advocaat Dubois: doodslag is niet bewezen
08 Jan, 09:19
foto


Jonathan L. wordt beschuldigd van moord op de 20-jarige universiteitsstudente Clarissa Boldewijn. Op de rechtszitting van maandag voerde zijn raadsman, Murwin Dubois, aan dat de verdachte geen enkele intentie had om het slachtoffer te vermoorden. Volgens hem is er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd voor moord. Volgens de advocaat is doodslag niet bewezen, maar er kan sprake zijn van zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

Dubois merkte op dat bij doodslag het uitsluitend dient te gaan om handelingen die gericht moeten zijn op de dood van een ander. Zijn cliënt is ten laste gelegd dat hij het slachtoffer met een hard voorwerp op haar hoofd had geslagen. Vervolgens begroef hij haar terwijl ze nog leefde. Jonathan L. bleef erbij dat hij geen plannen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Hij wilde slechts zijn geld terug. In zijn laatste woord vroeg hij of hij naar huis mocht.

Eerder had Jonathan L. op een rechtszitting verklaard dat hij niet de dood van Boldewijn wilde. Het probleem ontstond om 450 gram drugs die het slachtoffer zou verkopen voor de verdachte. Volgens de verdachte had de vrouw hem opgelicht en op die bewuste dag had zij hem zelf weer benaderd. Jonathan L. zei dat Boldewijn hem voorgehouden had dat haar vader hem per 100 gram drugs 2000 euro kon laten betalen. Daarna hoorde hij niets meer van haar.

Hij had al door dat vader en dochter hem opgelicht hadden. Op die bewuste dag zou Boldewijn hem zelf gebeld hebben en ze wilde het weer goed maken met hem. Maar, dit liep uit de hand.
Officier van justitie, Nirmala Maikoe, heeft een celstraf van twintig jaar geëist tegen deze verdachte. Zij acht doodslag wettig en overtuigend bewezen. Op 4 februari zal de kantonrechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June