Push bij uitvoering herstelwerkzaamheden
07 Jan 2019, 23:03
foto
Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie is bezig met het uitvoeren van rehabilitatie werkzaamheden aan wegen en kanalen.(Foto's: OWT&C/NII)


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), heeft een drukke periode achter de rug. Hij heeft met een team van deskundigen oriëntatiebezoeken afgelegd aan diverse gebieden waar werkzaamheden worden uitgevoerd. In Paramaribo Noord worden de lozingen en het kanaal bij de instroomzijde van het pompgemaal te Leonsberg, opgehaald. Ook in andere delen van Paramaribo zijn dergelijke werken gaande.

De samenleving zal merken dat er steeds machines in verschillende buurten aanwezig zijn, om waar nodig lozingen op te halen, zegt de voorlichting van OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut (NII). Te Zorg en Hoop worden de Stanvastestraat en enkele wegen in de omgeving gerehabiliteerd en het gebied ontwaterd. Ook de verschillende nutsbedrijven treffen er de nodige voorzieningen.

Bij de brug bij Beekhuizen zijn de werkzaamheden in de afrondingsfase. Het ministerie verwacht dat eind januari deze werkzaamheden worden opgeleverd. Ook de infrastructuur bij de vuilstortplaats op Ornamibo is volledig aangepakt. De dumpplekken zijn nu goed bereikbaar, waardoor het vuil beter kan worden verwerkt.

De werkzaamheden aan de Martin Luther Kingweg worden in fasen uitgevoerd. Er is met een speciale constructieopbouw gewerkt, rekening houdende met hogere as-lasten. Bij de bypass tussen de Afobakaweg en de Kennedy Highway is de aannemer bezig met de fundering voor het aanleggen van rioleringen. Voor de brug die moet komen in die weg, is er al een ontwerp ingediend.

Ook de rehabilitatiewerkzaamheden aan de weg naar Pikin Saron, de wegstrekking Henry Fernandesweg tot en met Monkshoop, Latour en Charlesburg verlopen goed. In de overige districten zijn er eveneens ophaal- en rehabilitatiewerkzaamheden gaande, zegt OWT&C.
Advertenties