SLM wil met Boeings 737-700 verhoogde inzetbaarheid
08 Jan 2019, 00:00
foto
De nieuwste aanwinst van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. De Boeing 737-700 zal ingezet worden op de regionale route. (Foto: SLM)


'District of Brokopondo', de Boeing 737-700 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is zondag in klein verband ingezegend. De SLM heeft nu twee B737-700 vliegtuigen die op de regionale routes worden ingezet. De twee 'Next Generation' vliegtuigen zijn efficiënter in brandstofverbruik. Deze toestellen zorgen voor een verhoogde inzetbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de beschikbare vloot, zegt het bedrijf op een vraag van Starnieuws.

Het nieuwe toestel, de PZ-TCT zal operationeel worden wanneer het Certificate of Airworthiness (C of A) is ontvangen door luchtvaartwaakhond Casas. Met het binnenhalen van de Boeing 737-700 wordt de vloot van de SLM niet uitgebreid, maar het gaat om een vervanging. Dit toestel zal worden ingezet op de regionale routes en biedt plaats aan 120 economy class en 8 business class passagiers. Het interieur is volledig nieuw en is in blauw leer uitgevoerd.

Op zondag 23 december heeft de PZ-TCQ (B737- 300) onder vluchtnummer PY3001 de laatste vlucht uitgevoerd, vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport richting Sanford in Orlando. De PZ-TCQ heeft circa vijf jaar onder SLM beheer diverse vluchten uitgevoerd naar de regio.

De SLM heeft op 23 december om 22.07 uur het tweede B737-700 vliegtuig met de traditionele 'ere waterboog' verwelkomd. Deze vlucht is door captain Javier Aizpún en First Officer Thomas Kolbeek uitgevoerd onder PZ-registratie hetgeen betekent, dat de de-registratie en registratie reeds hebben plaatsgevonden.

Door het vliegtuig om te dopen in 'District of Brokopondo' koppelt de SLM de krachtige dynamiek van dit district aan zijn nieuwste aanwinst. Brokopondo is een bruisend district waarin de bewoners potentie en daadkracht hand in hand laten gaan en die vervolgens omzetten in succesvol ondernemerschap. "Met de vernoeming van het nieuwe vliegtuig geeft de SLM de richting aan die onze nationale carrier opgaat. De naam staat voor het vertrouwen dat de SLM heeft in de nabije toekomst.
Advertenties