Afbreekbare foambakjes tegen milieuvervuiling
07 Jan 2019, 19:39
foto
Minister Stephen Tsang in gesprek met het team van Beyond Y2K Commodities. (Foto: HI via NII)


Afbreekbare foambakjes kunnen een goede vervanging zijn voor de alom bekende foambakjes, die het milieu vervuilen. Beyond Y2K Commodities levert al jaren biodegradable foambakjes in verschillende vormen en afmetingen in Guyana, Sint Vincent en Antigua. Minister Stephen Tsang van Handel en Industrie bekijkt mogelijkheden met het bedrijf om duurzame alternatieven te zoeken voor de vervanging va plastic en plastic verpakkingen.

De bewindsman heeft gesproken met de bedrijfsdirecteur Vikash Bholasing en zijn partner Shaharudeen Osman, om dit milieuvriendelijk product ook op de Surinaamse markt te krijgen. Tsang richt zich op het verminderen van de milieuvervuiling, meldt het ministerie van HI&T via het Nationaal Informatie Instituut. Hij zal eerst met andere stakeholders praten, aangezien de afbreekbare foambakjes duurder zijn dan de normale foambakjes. Afgesproken is om een vervolggesprek te hebben nadat de minister met de betrokken partijen heeft overlegd.

Eerder had de bewindsman al gesprekken gevoerd met plastic fabrikanten om na te gaan hoe geleidelijk aan de single use plastic zakken te vervangen door duurzaam materiaal. De gesprekspartners willen zich allemaal inzetten voor de transformatie naar een duurzaam product, maar willen tegelijkertijd ook dat de wettelijke regelingen daartoe in orde zijn. Alleen zo kan de bewustwording effectief op gang worden gebracht.


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April