PL wil tweede zetel in Commewijne terughalen
07 Jan 2019, 08:26
foto
Assembleelid Marlon Budike (NPS) roept oppositiepartijen op om volk wakker te schudden.


De Pertjajah Luhur (PL) wil bij de verkiezingen van 2020 haar tweede zetel in Commewijne terughalen. Dit hield PL-voorzitter Paul Somohardjo aanwezigen voor tijdens de 'Opo Yari meeting' van de partij zaterdagavond.

Somohardjo zei dat Commewijne de geboorteplaats is van de PL, toentertijd Pendawa Lima en nu Pertjajah Luhur. Vanaf het prille begin heeft de partij nooit in Commewijne verloren. Altijd had ze twee zetels weten binnen te halen. De PL-voorzitter noemde de combinatie Rasam-Somohardjo, Tamsiran-Djohari en Tamsiran-Sakimin. Bij de laatste verkiezingen in 2015 heeft de partij echter een fout gemaakt door een jongeman kandidaat te stellen, die achteraf naar een andere partij overstapte, gaf Somohardjo toe. Toen wist de partij slechts één zetel in de wacht te slepen, in de persoon van Ingrid Karta-Bink.

Die fout maakt de partij niet nog een keer, verzekerde de PL- voorzitter Somohardjo. Wat er ook gebeurt, die twee zetels in Commewijne komen binnen. En dat is volgens de politicus niet moeilijk. Hij waarschuwde echter dat de strijd nog lang niet afgelopen is en het spel nog zo’n vijftien maanden zal duren. De PL-voorman stelde dat de partij in dit district geen tegenstanders heeft.

Bij de 'Opo Yari meeting' heeft ook Assembleelid Marlon Budike van de NPS de aanwezigen toegesproken. Hij zei dat 2019 het jaar is waarin oppositionele partijen iedereen wakker moeten schudden. Degenen die al wakker zijn en besef hebben van de situatie, riep hij op om degenen die nog in diepe slaap zijn, wakker te maken. “Want a regering san de now now de, a no lobi a volk!” sprak de NPS-volksvertegenwoordiger.

Hij merkte op dat de regering een loonsverhoging heeft gegeven aan de ambtenaren, maar daarbij de arme AOV-ers en mensen met een beperking is vergeten. Als nieuwe parlementariër heeft hij opgemerkt dat de meesten het niet menen met het volk. Hij vroeg daarom om goed op te letten welke kandidaten voor DNA worden voorgedragen, want zeggen en doen zijn twee. Er worden allerlei manieren gezocht om het volk uit te buiten.

Budike vroeg ter afsluiting om ondersteuning van alle oppositionele partijen. “Bouterse gaat dit land nooit naar welvaart brengen. Kijk goed wie jullie daar plaatsen. 2020 meki a winti sa ben wai befo tek’ abra baka en tyar’ Sranan kon na fesi baka!” benadrukte Budike.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April