Veerplein Meerzorg wordt verfraaid
05 Jan 2019, 02:49
foto
De steiger van Veerplein Meerzorg is verfraaid door de belangenorganisatie Veerboten in Commewijne.


De steiger bij het Veerplein te Meerzorg is verfraaid en in de kleuren van de Surinaamse vlag geverfd. Seshma Bissesar, voorzitter van de belangenorganisatie Veerboten in Commewijne, zegt aan Starnieuws dat de aanpak van de steiger de voorfase is van de bouw van een eigen kantoor. "Daarvoor krijgen wij vlakbij de steiger een stuk terrein van districtscommissaris Adjai Kali," deelt Bissesar mee.

De organisatie is al begonnen met het verhogen van het terrein. Dit gebeurt met eigen middelen en donaties van het bedrijfsleven. De steiger is ooit opgezet door de Lionsclub. Er komt nu een groot bord met 'Welkom op Veerplein Commewijne'. Het bord wordt verlicht net als de omgeving, zodat de boten die aangemeerd zijn, 's avonds veilig zijn. Bovendien zal de steiger er veel mooier uitzien, legt Bissesar uit. Voor maandag is er een gesprek met EBS gepland voor de verlichting. Ook bewaking staat hoog op de lijst van de boothouders.

Ruim zeventig boothouders zijn lid van de organisatie, die dagelijks ongeveer 5000 personen oversteken naar Paramaribo en terug. Een van de actiepunten van het bestuur is aanpassing. De beloofde subsidie laat al langer dan een jaar op zich wachten. Bissesar, heeft de leiding van de organisatie vorige maand overgenomen. Zij is reeds een jaar actief in de tourbusiness en is door de boothouders benaderd om het voorzitterschap op zich te nemen.
Advertenties