Verdachte ingesloten voor geweldpleging
03 Jan 2019, 22:35
foto


Jonathan A. (29) is aangehouden door de politie van Flora. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal door geweldpleging. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe hij zich als klant begeeft in een supermarkt aan de Floralaan. Van de schappen neemt hij een pak brood en twee flessen chocoladepasta, waarmee hij zich naar de kassa begeeft om vermoedelijk af te rekenen.

Verder is te zien hoe Jonathan A. een pak sigaretten uit handen van de winkelier grist, vervolgens een ijzeren bokssleutel tevoorschijn haalt waarmee hij de winkelier slagen toebrengt. Hij slaat de winkelier zodanig dat die barstverwondingen oploopt aan het hoofd. Na deze lafhartige daad maakte de man zich uit de voeten met medeneming van de pak sigaretten, het pak brood en de twee flessen chocoladepasta.

De politie begon gelijk met de opsporing van Jonathan A. Enkele uren later signaleerden de wetsdienaren hem in een van de straten in het ressort Flora en hielden hem aan. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau alwaar hij, na afstemming met het Openbaar Ministerie, door de politie in verzekering is gesteld.

De winkelier was per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Na medische behandeling mocht hij naar huis, meldt de politie Public Relations.
Advertenties