Eerste nieuwjaarsbaby verwelkomd in 's Lands Hospitaal
01 Jan 2019, 14:29
foto
Jill Asawinie houdt haar vierde baby in haar armen. Dit kind is de eerste Surinamer die geboren is in het nieuwe jaar.


Terwijl de meeste Surinamers vuurwerk aan het afschieten zijn onder het genot van lekker eten en drank, staan de verpleegkundigen in de verloskamers te popelen om de eerste nieuwjaarsbaby te verwelkomen. Zij doen samen met hun team op de eerste dag van het nieuwe jaar een geweldige job: ze kunnen niet feesten en zich uitleven, maar moeten er zijn voor de vrouwen die het leven schenken aan hun kroost. Tot nu toe heeft 's Lands Hospitaal de meeste bevallingen in het nieuwe jaar op zijn naam staan.

Drie jongens en drie meisjes hebben het levenslicht in 's Lands Hospitaal gezien. De eerste baby, een jongen, werd om 0.35 uur verwelkomd in dit ziekenhuis. Ook zijn de meeste bevallingen het afgelopen jaar in 's Lands Hospitaal genoteerd: 2945. Het jongetje dat als eerste ter wereld kwam, weegt 3480 gram. Zijn moeder heeft haar vierde kind in haar armen gesloten. Jill Asawinie maakt het samen met haar zoon goed.

Bij de samenstelling van dit bericht, had het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) nog geen baby in het nieuwe jaar verwelkomd. In 2018 hebben 1992 baby’s het levenslicht gezien in dit ziekenhuis.

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft rond 12.30 uur een jongetje mogen begroeten. In dit ziekenhuis zijn het afgelopen jaar 1406 kindjes geboren. Het Diakonessenhuis heeft om 8.39 uur een jongen zien geboren worden, gevolgd door een meisje om 10.29 uur. In dit ziekenhuis zijn 2314 vrouwen het afgelopen jaar bevallen. Het afgelopen jaar mocht het Diakonessenhuis de eerste nieuwjaarsbaby, een jongen, verwelkomen.

Het MMC in Nickerie heeft de eerste bevalling voor dit jaar gehad om 11.38. De 21-jarige Janine Jubitana houdt haar eerste baby in haar armen. Dit ziekenhuis heeft het vorige jaar 406 geboortes gekend. Het Marwina Ziekenhuis heeft tot nu toe geen enkele bevalling gehad. Ook het afgelopen jaar, sedert zijn korte bestaan, heeft dit ziekenhuis geen bevallingen gekend.

De meeste ziekenhuizen hebben nog bevallingen voor vandaag op hun agenda staan. Dit aantal kan nog oplopen. Alle moeders en hun kroost maken het goed.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April