Santokhi: Elk varend schoolkind een zwemvest
01 Jan 2019, 03:14
foto
Leerlingen uit het binnenland in een overvolle boot zonder zwemvest. (Foto: Archief Haathiclub)


VHP-voorzitter Chan Santokhi maakt in zijn nieuwsjaarrede bekend dat naast de ondersteuningsactie voor de nabestaanden van de bootslachtoffers er ook naar gestreefd wordt dat elk kind dat met de boot naar school gaat, een zwemvest heeft. Hiermee wil de partij een helpende hand bieden.

De nieuwjaarsrede van Santokhi:

"Landgenoten,
Als VHP voorzitter wil ik stilstaan bij het tragische bootongeval van de afgelopen week waarbij 11 personen zijn omgekomen. Het tragische bootongeval ging als een schok door de wereld. De samenleving werd overmand door verdriet. Niet alleen voor de samenleving is dit een zware klap maar ook voor de VHP, het gaat om mensen, het gaat om 11 Surinamers.

De VHP is inmiddels gestart met een interne ondersteuningsactie om de nabestaanden van het bootongeval waar het nodig is, de helpende hand te bieden. Naast de interne ondersteuningsactie is de VHP ook gestart met een landelijke ondersteuningsactie. Deze landelijke ondersteuningsactie heeft als motto: elk varend schoolkind een zwemvest.

Als partij weten wij dat het niet eenvoudig is om de nabestaanden troost te geven, maar door hulp te bieden kunnen we het verlies van hun dierbaren wat draaglijker maken. Naast de slachtoffers van dit bootongeval willen we als partij ook de slachtoffers van de piraterij van eind april 2018 memoreren. De VHP wenst alle nabestaanden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbaren.

Het jaar 2019
Het jaar 2019 heeft zijn intrede gedaan, gelukkig maar, want 2018 was voor grote delen van de samenleving een rampspoed. Ik ga niet benoemen wat in 2018 allemaal verkeerd is gegaan. Donkere wolken pakken zich samen boven Suriname. Het was ook het jaar dat heeft duidelijk gemaakt dat ons land toe is aan verandering.

Het is duidelijk dat deze regering het vermogen mist om ons land uit de crisis te halen. Alhoewel velen geen hoop meer hebben, zie ik als voorzitter van de VHP de toekomst hoopvol tegemoet, omdat de VHP er nog is om het land uit de crisis te halen. We gaan hoop blijven geven aan het volk. We hebben 28 zetels nodig om het land uit de crisis te halen.

We moeten nu een andere koers gaan varen, een nieuwe, inspirerende visie. Bovenal is ons land toe aan nieuw en vooral betrouwbaar leiderschap. Leiders die niet met zichzelf bezig zijn, maar met u, de burger. Dat wordt voor de VHP dan ook de belangrijkste boodschap, het gaat om u, de burgers van dit mooie land, die tot nu toe in de steek zijn gelaten. We gaan 2019 in met de energie die we hebben gekregen van velen die zich hebben aangesloten bij de Orange Movement, die de VHP is gestart. Een onomkeerbare beweging die Suriname wil opbouwen, Suriname gaat redden.

De regering zal uiteraard ook dit jaar net als de voorgaande jaren haar loftrompet afsteken over haar eigen gevoerd beleid. De regering en velen anderen zullen in 2019 komen met beloftes, populistische maatregelen en cadeautjes om slechts stemmen te zoeken bij het volk. Neem alles wat u krijgt, maar kies voor een nieuwe toekomst, kies voor nieuw bestuur; kies voor de Orange movement.

De VHP zal doorgaan met bewustmaken van het volk: om goede keuzes te maken; om projecten uit te voeren voor duurzame ontwikkeling; trainingsprojecten: productie stimulerende projecten; hoop blijven geven aan het volk; VHP is de nieuwe hoop voor velen; VHP zal constant voor het volk opkomen.

De VHP denkt niet in termen van regeertermijn, maar we denken aan de volgende generatie. Hierin zal de VHP zich onderscheiden van de rest, de partij van hoop, de partij die het land uit de crisis kan halen; de partij van uw redding, uw toekomst.
Suriname is een mozaïek van culturen, de bromtji dyari, waarin iedereen met elkaar verbonden is. En daarin zit de kracht van de samenleving om zich verder te ontwikkelen. De VHP is de partij voor een nieuw perspectief, de partij voor een hoopvolle toekomst.

Binnen onze partij zie ik een toenemend aantal jonge mensen actief worden. Vrijwel elke dag sluiten nieuwe personen zich aan omdat ze geloof hebben in de nieuwe koers van de VHP en zich thuis voelen bij de Orange Movement. Soms zichtbaar, soms in stilte op de achtergrond. We zijn u allen die ons zo steunen, zeer erkentelijk!

Ook in het nieuwe jaar zult u ons regelmatig ontmoeten. In het veld, tijdens Meet The People campagnes en via slimme projecten die de VHP ook in 2019 zal starten. Initiatieven die laten zien dat het anders kan en ook anders moet. Niet door met pakketten en geld te strooien, maar door kennis en kunde te delen en respect te tonen voor elkaar. De ramkoers van de huidige regering kan alleen worden omgezet naar de oranje koers door in 2020 de VHP het volledige mandaat te geven. De oranje koers waar het volk naar verlangt, de oranje koers die de mensen hoop en hernieuwd vertrouwen in de toekomst zal geven.

Als partij zijn wij verantwoordelijk voor de toekomst van de volgende generatie, die overtuiging hebben we als partij. Ik heb als voorzitter van de VHP vaak gezegd, als er iets is waarin wij geloven, dan is het dat wij het land Suriname gaan redden. En dat is de grote opdracht. Ik nodig u allen uit zich aan te sluiten bij de Orange- Movement, zodat we samen met uw hulp en met steun van onze Schepper, Suriname redden en iedereen weer een echte kans te geven. Toekomst maken we samen!.

Namens de VHP wens ik u allen een gelukkig, vruchtbaar, maar bovenal een gezond 2019 toe."

Chan Santokhi
Advertenties