Regering verhoogt 'actieradius' in 2019
01 Jan 2019, 00:33
foto
President Desi Bouterse


"Bij het uitspreken van deze nieuwjaarsrede luiden wij als natie ook het voorverkiezingsjaar in. Het moment is dan ook aangebroken om als regering de actieradius nog meer te verhogen. Dat betekent ook dat plannen van de afgelopen jaren afgerond moeten worden en lopende acties moeten worden afgemaakt." Woorden van president Desi Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak tot de natie, nadat de wijzers van de klok het jaar 2019 hebben ingeluid.

"De blijvende stabiliteit van de wisselkoers geeft vertrouwen in de economie, waardoor de nationale en internationale bedrijven en ondernemers genegen zijn tot investeren in ons land. Dit nu zal gunstig werken op de verdere groei van onze economie en op alles wat daarmee samenhangt," benadrukt Bouterse.

Het staatshoofd heeft in zijn toespraak in grote lijnen aangegeven wat de prioriteiten zullen zijn. Gezondheidszorg, veiligheid, voorzien in basisbehoeften, investeringen, infrastructuur, huisvesting en het verkeer, zijn enkele zaken die speciale aandacht zullen krijgen.

Hoewel de overheid haar uitgaven streng in de hand houdt, blijven de overheidssubsidies gehandhaafd voor onder meer stroom, water, gas, de ophaal van huisvuil en de sociaal-medische voorzieningen. Deze miljarden subsidies dragen volgens de president "substantieel bij aan het behoud van de algemene leefbaarheid, aan de bevordering van onze gezondheidssituatie, aan onze woon- en leef-satisfactie en aan het veilig stellen van de sociale cohesie onder ons volk".

"De regering zal de actie-radius in 2019 verhogen met de bedoeling om beleidsacties af te ronden. "Laten we met ons allen samen voortgaan en van 2019 een jaar maken vol van goede resultaten."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April