Command Center officieel opgeleverd
30 Dec 2018, 20:30
foto
Het Command Center als onderdeel van het Safe City Project is officieel opgeleverd. (Foto: NII)


Het Command Center als deel van het Safe City project is opgeleverd. Mike Antonius, directeur van Telesur, zegt dat het een uitdaging was om het project binnen de vastgestelde tijd en met het beschikbare budget op te leveren. “Er is nog wat geld over dat zal worden gebruikt voor het plaatsen van camera’s in Wanica en Marowijne.”

Het coördinatiecentrum –Command Center- is vandaag officieel in gebruik genomen. Het Safe City project moet de algehele veiligheid in het land duurzaam op peil houden. Het is een deelproject van het Nationaal Breedband Project dat Telesur uitvoert en dat wordt betaald door de overheid.

Eén van de facetten van het project is het plaatsen van camera’s op strategische plekken in Paramaribo om sneller en effectief te kunnen inspelen op calamiteiten. In het Command Center is een datacenter waarin alle beelden worden beheerd en opgeslagen. Voor de politie en veiligheidsdiensten is er een nood communicatiemogelijkheid ingebouwd. De hulpdiensten kunnen zo snel worden ingezet bij calamiteiten en met elkaar communiceren, ook al mocht er opstopping zijn op andere netwerken, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Burgers kunnen nu één nummer bellen voor de verschillende diensten. Dus in plaats van de politie op 115 of de brandweer op 110 te bellen, is er nu een nummer waarmee de beller in verbinding komt met het Command Center. Dit centrum geleid de gesprekken dan verder naar de hulpdienst die nodig is.



Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April