PL initieert educatieve jeugdprojecten
31 Dec 2018, 08:27
foto
De jeugd bezig met creatieve activiteiten die de PL ontplooit.


Na een geslaagd project waarbij jongeren een training lassen en houtbewerking konden volgen, is de Pertjajah Luhur (PL) vastbesloten meerdere activiteiten te ontplooien om de jeugd te helpen ontwikkelen. Zo worden damtoernooien georganiseerd en worden tijdens de weekendwinkeldagen van de partij, jongeren creatief bezig gehouden.

Er zijn vijf jongeren die de training lassen en houtbewerking volledig hebben afgerond. Zij kunnen in principe al aan de slag met wat zij hebben geleerd. Vanwege de feestdagen is er een pauze ingelast, maar de grote belangstelling heeft de partij doen besluiten om de training ook in 2019 voort te zetten.

Ook de damsport krijgt grote aandacht binnen de partij. Het komend jaar zal een begin worden gemaakt met dammen voor kinderen. Een pilot zal worden gedraaid op de zaterdag. De proef begint volgende week. Uit een eerder gehouden damtoernooi is gebleken dat de belangstelling heel groot is. Reden voor de PL om het voor te zetten. Besloten is om op de verschillende activiteiten van de PL ook interne damwedstrijden te organiseren.

Er is ook een begin gemaakt om aandacht te schenken aan de aller jongsten. Veel ouders nemen hun kinderen tijdens de winkeldagen in het weekend mee. Het idee is toen ontstaan om deze kinderen educatief op te vangen, terwijl de ouders bezig zijn met hun inkopen. Handenarbeid en kleuren zijn enkele van de activiteiten waarmee de kinderen worden bezig gehouden. De partij wil hiermee laten zien dat zij zich niet alleen met sociale, maar ook met educatieve projecten bezighoudt.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April