Clevia Park wordt trainingsplek voor beginnende gidsen
29 Dec 2018, 16:39
foto
Het Clevia Park biedt veel mogelijkheden, ook voor beginnende gidsen.


De Stichting United Tour Guides Suriname (UTGS) is een samenwerking aangegaan met Clevia Park om vanaf 2019 beginnende gidsen op te leiden. De nieuwe lichting gidsen zal in het park on-the-job worden getraind.

“Het Clevia Park is een mooie stap om als beginnende gids een speeltuin te hebben, om heel wat kennis op te doen qua flora en fauna, maar ook qua historie en cultuur”, zegt Yves Tjon-Sack-Kie, voorzitter van de UTGS.

De samenwerking begon gestalte te krijgen toen het bestuur van de UTGS en de leiding van Clevia Park met elkaar om de tafel zaten en hun toekomstplannen aan elkaar voorlegden. “We hebben een presentatie gegeven over wie United Tour Guides Suriname is en wat wij doen. We hebben gekeken naar de eventuele mogelijkheden om elkaar te versterken,” vertelt Tjon-Sack-Kie. “Clevia Park is een heel mooie plek met mooie plannen, die heel goed passen in een traject voor de gidsen in Suriname om op een bepaald niveau te komen. Clevia Park heeft ook goed opgeleide gidsen nodig, dus dit is de eerste stap hoe we elkaar tegemoet kunnen komen.”

Eén van de bijzonderheden van het Clevia Park is het boomhutmuseum, het eerste ter wereld. Het boomhutmuseum bestaat uit zes fraaie boomhutten, die elk (een deel van) het verhaal vertellen over de wijze waarop onze voorouders naar Suriname toe kwamen. Verschillende scholen hebben in de afgelopen periode een educatief bezoek gebracht aan het museum. Het park krijgt ook steeds meer bekendheid als een prachtige achtergrond voor fotoshoots. Op Clevia Park staan duurzaam ondernemen, natuur en gezondheid centraal.

UTGS is een gidsenorganisatie die gidsen in Suriname bundelt en zorgt voor trainingen en lezingen. Zij werkt aan de capaciteitsversterking van tourgidsen in Suriname. De meeste Surinaamse gidsen zijn freelancers of werken voor een bedrijf. De organisatie telt ongeveer 80 gidsen over geheel Suriname en is vastbesloten zich sterk te maken voor alle gidsen in het land.


Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April