Directeur Antonius: Telesur heeft goed jaar achter de rug
29 Dec 2018, 12:36
foto


“Telesur sluit het jaar goed af,” deelt Mike Antonius, directeur van Telesur mee. “Daarmee bedoel ik dat alles wat belangrijk voor ons is, is bereikt. De eerste fase van het breedbandproject is afgerond, het Safe City project wordt voor het eind van het jaar opgeleverd, en we zijn bezig de jaarverslagen in te lopen. We staan nog voor wat uitdagingen, maar 2019 wordt ook een goed jaar voor Telesur.”

Het aantal jaarverslagen en -rekeningen wordt gestaag ingelopen, vertelt Antonius. Hij verwacht dat in 2019 zaken afgerond en ‘up to date’ zullen zijn. Het Safe City project is volgens hem zo goed als afgerond. Safe City is een project dat met de veiligheid in het land te maken heeft. Op verschillende plekken in het land worden er camera’s geplaatst waarmee 1 maal 24 uur de locaties in de gaten gehouden worden.

“Het systeem is al actief. De camera’s leggen vast, het beeldmateriaal wordt opgeslagen. Alles werkt, het is geen illusie,” benadrukt Antonius. “Het hele project, wat de technische faciliteiten betreft, leveren we eind van het jaar op. Daarmee zeg ik, deze week.” Deze manier van toezicht houden is één van de vele mogelijkheden van breedband internet. Met dit project wil de overheid het veiligheidsgevoel bij de samenleving verbeteren.

De eerste fase van het breedbandproject, dat fysiek in 2017 is gestart, is opgeleverd. Dit houdt in het vervangen van het verouderd netwerk (van koper naar een glasvezelnetwerk) en het plaatsen van de nieuwe systeemkasten op verschillende locaties. Echter kan nog niet iedereen van de hoge snelheden van internet genieten. Die groep mensen wordt in de tweede fase tegemoet gekomen deelt Antonius mee. Dan vindt de verbinding plaats van de nieuwe kasten naar het adres van de gebruiker.

In de tweede fase zullen de meeste van de bestaande modems ook vervangen moeten worden. Soms ook het netwerk van de gebruikers. Soms zijn de modems en het netwerk niet berekend op de hoge snelheden. “Ik ben blij met wat we tot nu hebben bereikt,” zegt Antonius. “We doen heel veel op het gebied van breedband ontwikkeling. We kennen de klachten van de klanten. We zijn er nog niet, maar we doen er alles aan om de klachten over internet tot het verleden te laten behoren.” Het Telesur Nationaal Breedbandproject kost US$ 115 miljoen en wordt voor een groot deel met geld uit China betaald. Het systeem wordt mede opgezet door de Chinese communicatiereus Huawei.

René Gompers



Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April