Misiekaba: Duurzame investeringen in 2019
31 Dec 2018, 00:00
foto
NDP-fractieleider tevens ondervoorzitter, André Misiekaba.


We kijken in 2019 uit naar de duurzame investeringen die de overheid zal plegen. Wij blijven hameren op ontwikkeling van de toerismesector. Ik denk verder dat het goed is om de rol van het parlement te benadrukken. De Nationale Assemblee heeft heel wat wetten gemaakt die de structuur van de economie langzaam een andere richting opduwen. Dit zegt André Misiekaba, fractieleider tevens ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), in gesprek met Starnieuws.

Surinames economie heeft een smalle basis, waardoor bij de minste schok deze in problemen raakt. Behalve de monocultuur is de economie sterk afhankelijk van importen. "Dit is drastisch teruggebracht, maar wij zijn er nog niet," merkt Misiekaba op.

"Zoals de samenleving weet, komen wij uit een hele diepe crisis. Op momenten was het zelfs passen en meten om de meest basale uitgaven te kunnen doen. Met grote bezuinigingen, ondersteuning van wetgeving uit het parlement, is de regering erin geslaagd om ons te loodsen door het diepste dal. Wij zijn duidelijk weer aan het klimmen. En zelfs als men ervan uitgaat dat hier een NDP'er praat, en u weet hoe men beoordeelt, het objectieve rapport van het IMF geeft aan dat de economie zich goed herstelt en er weer sprake is van groei. Ik denk dat wij dit moeten consolideren door verder te besparen en verder te bezuinigen maar de nodige investeringen te doen die banen moeten creëren en deviezeninkomsten moeten toenemen," beklemtoont de politicus.

"Ik denk dat wij de economie in die richting moeten stuwen, waardoor wij deviezen besparen en tegelijkertijd de zaken die wij maken tot eindproducten in de agrarische sector kunnen exporteren en deviezen verdienen," zegt Misiekaba. Hij geeft aan dat er al goede ontwikkelingen zijn in de toerismesector. De verdere modernisering van de Johan Adolf Pengelluchthaven kan volgens de NDP-fractieleider niet snel genoeg gaan. "Wij moeten veel meer doen om de toerismesector een boost te geven."

2019 is het laatste jaar voor regeren. In 2020 staat alles in het teken van verkiezingen. "Wij zullen vol goede moed ons deel van het werk in De Nationale Assemblee voortzetten. Er zijn enkele uitdagingen. De objectsubsidie moet afgebouwd worden. Er moet overgegaan worden op subjectsubsidie. Elektra moet niet gesubsidieerd worden voor de brede schouders. De honderden miljoenen subsidie die gegeven worden, kunnen elders ingezet worden. Wij zijn vastberaden de regering te ondersteunen in deze uitdagingen. Wij wensen eenieder een sprankelend 2019 toe.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April