Albina heeft historisch metershoge kerstboom
25 Dec 2018, 16:46
foto
Albinezen poseren voor de reuzen kerstboom.


In de grensplaats Albina worden de feestdagen van het jaar op bijzondere wijze gevierd. In verband met kerst hebben leden van de werkgroep van het commissariaat Marowijne samen met een constructiebedrijf, de brandweer en EBS te Albina en enkele ondernemers, een zeven meter hoge kerstboom geplaatst. Voor het district Marowijne is dit de eerste keer.

Tijdens deze kerstdagen zullen naast de gebruikelijke kerkdiensten ook speciale activiteiten zijn. Volgens Cyrano Asoiti van het districtscommissariaat Marowijne is dit ook geplaatst voor de jaardag van Albina, de hoofdplaats van Marowijne. Albina werd op 13 december 172 jaar. Liever laat dan nooit. Albina werd gesticht door August Kappler in het jaar 1846. Kerstfeest is een feest waarbij hoop, liefde, vrede, eensgezindheid gesymboliseerd wordt en dat moet deze boom voorstellen voor het district, zegt Asoiti.

De boom heeft veel bekijks. De samenleving is zichtbaar blij met dit initiatief. Het staat bij de rotonde aan de Luitenant Weyneweg/Albina. Roeli's lighting & decor heeft ook een bijdrage geleverd aan de verlichting.

De districtscommissaris van Marowijne, Freddy Daniel vraagt de totale gemeenschap van Marowijne het hoofd kalm te houden en vooral voorzichtig te zijn in de komende feestdagen. Ook in Albina is er een extra drukte rond het personen- en goederenverkeer. Vanuit het Commissariaat wordt daarom een beroep gedaan op de gemeenschap en overige diensten om vooral te zorgen voor de veiligheid.
Advertenties