DA'91: Laat het hoofd niet hangen, sta op
30 Dec 2018, 06:49
foto
Angelic de Castilho, voorzitter van DA'91


Angelic de Castilho, voorzitter van DA'91, richt zich in een eindejaarsbrief tot de burgers van het land. Zij roept eenieder op de moed niet op te geven, maar op de staan.

Beste Landgenoten,

Het afgelopen jaar was wederom een uitdaging voor veel Surinamers om naar beste kunnen te functioneren in ons land. Het incasseringsvermogen van instituten, bedrijven, ondernemers, werknemers en gepensioneerden is wederom zwaar op de proef gesteld.


Keer op keer moesten de instituten en het maatschappelijk middenveld hun veerkracht tonen, omdat de uitvoering van hun werk steeds moeilijker werd vanwege het uitblijven van de noodzakelijke gelden of soms omdat zij openlijk en hard werden tegengewerkt. De burger was hier steeds weer het slachtoffer van. U, de Surinaamse burger, heeft inderdaad een opmerkelijk vermogen, kracht en vindingrijkheid getoond om de vele uitdagingen op veiligheids-, economisch en sociaal gebied het hoofd te kunnen bieden.

De oorzaken van deze rampzalige situatie waarin onze samenleving zich nu bevindt worden hoofdzakelijk gevonden in een financieel-economisch beleid van de opeenvolgende regeringen Bouterse die zich hebben gekenmerkt door enorme verspilling, verkwisting en corruptie. De strategie om de problemen van ons land op te lossen is niet zoals de regering dat nu doet, door uitsluiting van de deskundigheid en eerlijk denkenden, maar juist door een inclusief beleid te voeren. Samen denken en samen doen moeten geen holle woorden zijn,maar moeten merkbaar zijn in de betrokkenheid van en de inzet van de kennis, vaardigheden en kunde van elke burger in de opbouw van onze samenleving. Belang van ons land als hoogste prioriteit!

In 2019 en daarna gaan wij nog sterker voor wat Suriname nodig heeft. En Suriname heeft goed en behoorlijk bestuur nodig, uitgevoerd door integer, eerlijke en deskundige personen. DA’91 wil daar garant voor staan. Goede en evenwichtige buitenlandse betrekkingen waarbij ons land niet in een slaaf-knecht verhouding staat tot welk land dan ook op deze wereld. Suriname heeft leiderschap nodig dat inspireert, motiveert en tot voorbeeld is van onze samenleving en de wereld. DA’91 wil daar invulling aangeven.

Op deze weg naar de nieuwe Republiek Suriname via een 'Andere Politieke aanpak', is er voor iedereen die zijn hart aan Suriname heeft verpand een rol. Wij roepen u daarom op uw hoofd niet te laten hangen, niet op te geven maar op te staan. DA’91 is hier om samen met u op basis van onze principes ons Suriname terug te nemen van de criminele heerschappij en politieke kartelbazen. Wij zijn onbevreesd en weten dat Surinamers van elk segment uit de samenleving altijd blijk gegeven hebben van moed, dynamiek en patriottisme.

U zult het met mij eens zijn dat onze natie voor verschillende uitdagingen staat. Op al deze uitdagingen hebben wij een antwoord, zolang wij het tezamen, een verenigde Surinaamse gemeenschap, aanpakken. Leidend zullen hierbij zijn alle respect voor onze instellingen en een geest van nationale overeenstemming.

Suriname een kostbare erfenis voor ieder van ons.
Laten wij onze waardigheid en vrijheid onbevreesd en ongehinderd blijven verdedigen en koesteren.

Het wordt een strijdvaardig 2019! Maar bovenal wens ik u allen een 'Gelukkig en Gezond' nieuwjaar!
Lang leve de Republiek Suriname!

Angelic del Castilho MA. BSc.
DA’91 Voorzitter
Advertenties