Straatventers worden komend jaar geordend
29 Dec 2018, 22:38
foto
Districtscommissaris Mike Nerkust. (Foto: Yvanka Ozir-Awailame)


“We zijn bezig met de ordening van de straatventers. We gaan ze plaatsen aan het Neumanpad in een nieuw jasje. We gaan ze een locatie geven in een mooiere vorm. Als we het land toeristvriendelijk willen maken, dan moet men meewerken”. Dit zegt de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, in gesprek met Starnieuws. Alleen de ijsverkopers worden niet verplaatst.

De verhuizing van de straatventers naar Neumanpad, is niet de enige verandering die op de planning van de dc staat voor 2019. “Eind januari, begin februari, ga ik op de zondag de Tourtonnelaan voor een bepaalde tijd afsluiten voor de markt. Ik heb al een gesprek gehad met de politiecommandant en we moeten het afsluiten van een deel van de weg finaliseren, zodat het veiliger wordt”, laat de dc optekenen. Hij gaat voor de ordening van de markt en hij is ook een systeem aan het bedenken waarbij de verkopers zullen moeten betalen voor het opruimen.

“Misschien kan niet iedereen de voordelen ervan zien, maar als wij het gezamenlijk doen dan komen we er”, merkt de dc op, doelend op de ordening waar hij voor staat met het oog op het toeristvriendelijk maken van Suriname. “Je moet niet vergeten dat Paramaribo de houten stad is van de wereld, ze staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat verkoop ik steeds wanneer ik in het buitenland ben. Het is de enige stad waar je een moskee hebt naast een synagoge en waar we in elkaars keuken kunnen staan, elkaars eten kunnen koken en kunnen eten”.

“We willen Suriname veranderen, we willen het land toeristvriendelijk maken, we willen het land mooier maken. U wilt zelf in een mooi land wonen, waarom maak jij voor de deur bij jou niet schoon”, vraagt Nerkust zich af. Hij wil graag een campagne starten waarbij de Surinamers bewust gemaakt worden van hun bijdrage om het land mooi en schoon te houden. “Het kost niet veel. Als het in het buitenland kan, kan het in Suriname ook. Als iedereen alvast de bermen voor hun huis of bedrijf schoonmaakt en schoonhoudt, dan hebben wij allemaal een begin gemaakt”, stelt de dc.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April