Bewoners Mangolaan woedend op Telesur
24 Dec 2018, 13:03
foto
Honderden bewoners van de Mangolaan en omgeving zijn dagenlang verstoken van telefoon door kabelbreuk.


(Ingezonden)
Telesur laat honderden bewoners Mangolaan en omgeving in de kou; zonder internet en zonder vaste telefoon, ook tijdens kerst! Vandaag is langer dan één week geleden dat de bewoners van de Mango- en Mispellaan en omringende straten verstoken zitten van hun vaste telefoonverbinding en het wereldwijde internet. ”Een absolute ramp met de schoolvakantie voor de deur,” zegt één van de bewoners. Een bedrijf werkte vorige week zondag aan een kapotte waterleidingbuis en beschadigde daarmee door graafwerkzaamheden de ondergrondse telefoonkabel op meerdere plekken.

De bewoners van de Mangolaan en de omringende straten zijn radeloos. Verschillende bedrijven zoals de bekende bandenservicezaak Ganesh Bandenservice klagen steen en been. “Dit is toch schandalig! Kijk een paar uur zonder internet en telefoon is al vreselijk, laat staan zeven dagen. Voor klanten zijn we onbereikbaar. Wie gaat dat vergoeden?”, aldus Irma Ganesh van het bandenbedrijf. Ook een winkelier van de Mangolaan zegt het niet eens te zijn met de stand van zaken. “Echt hopeloos wat hier gebeurt. En dat Telesur meteen in actie komt, echt niet!” Het naast gelegen Kekemba resort is eveneens niet blij. “Ik kan niet eens mijn mail checken, dus ook mijn online boekingen niet in de gaten houden. Mijn gasten kunnen niet internetten, niets. En als je belt met Telesur, krijg je alleen te horen dat ze de klacht in behandeling nemen,"
aldus John de Lange van het resort.

De internet- en telefoonstoring ontstond zondagavond 16 december toen SWM die onder leiding van het Ministerie van Openbare Werken een waterleidingbuis met spoed aan de Mangolaan diende te repareren. Tijdens de werkzaamheden raakte de graafmachine de telefoonkabel. Sindsdien ligt het telefoon- en internetverkeer voor honderden bewoners van die regio plat. Een Telesur-medewerker van de Technische Dienst die tijdens de graafwerkzaamheden aanwezig is, bevestigt. “We onderzoeken op welke plekken de kabel is beschadigd. Op het moment is het een grote storing. Op zeven plaatsen is de kabel doormidden gegraven.”

Ruim veertig bewoners hebben met de klachtenlijn van Telesur gebeld. Maar kregen geen uitsluitsel wanneer de storing verholpen zou worden. Zo te zien is het een kwestie van planning en nu de feestdagen voor de deur staan, lijkt deze storing nog even op zich te laten wachten.

Of de bewoners gecompenseerd worden voor de niet geleverde diensten als internet en telefoon is ook nog allerminst bekend.”We kijken hoe lang het duurt voordat de storing is opgeheven en dan kunnen de gedupeerden die dagen dat ze geen telefoon en internet hebben gehad, daarvoor kan de telefoonrekening in mindering worden gebracht, aldus een medewerker van de klantenservice van Telesur. Maar met dat antwoord neemt de vijftienjarige Myra Stikvoort geen genoegen: “Ik wil gewoon dat ze gelijk komen om deze kabel met spoed te repareren. In welk jaar leven we? Het kan toch niet zo zijn dat ik mijn hele kerstvakantie anno 2018 zonder internet zit?”

Arjen Stikvoort

Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April