Reizigers uit Nederland krijgen warm onthaal op Zanderij
23 Dec 2018, 06:38
foto
Optreden van de inheemse groep Maraisa op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Op deze manier zijn de reizigers uit Nederland warm onthaald.


Om toerisme te stimuleren is het pilot project 'Warm welcome' gestart op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Op de drukke SLM- en KLM-route zijn gasten warm ontvangen. De reizigers waren over het algemeen blij en verrast. De 'afhalers' hebben ook genoten van de inheemse groep Maraisa en de brassband de Melody Makers. Handel, Industrie en Toerisme, NV Luchthaven Beheer, de Suriname Hospitality and Tourism Association en het directoraat Cultuur hebben een traject uitgezet voor het vergroten van de 'customers experience' in Suriname.

Dit traject is slechts een deel van de serie activiteiten in het kader van het stimuleren van de toerismesector en het positioneren van Suriname als toerisme destinatie. Dit deelt Sherida Mormon van de werkgroep 'Project Warm Welcome JAP International Airport' mee. Dit 'customer experience' traject bestaat uit de diverse facetten, dat begint bij het boeken van de ticket en de reis naar Suriname. Vervolgens is de ervaring van de bezoeker op airport en andere grensposten cruciaal. De partners zijn donderdag gestart met het muzikaal verwelkomen van reizigers op de internationale airport. Het Nationaal Vervoersbedrijf en de stichting Suriname Heritage en de United Tourguides Suriname ondersteunen dit project.

Gedurende het hele jaar zullen op nationale feest- en herdenkingsdagen kleine muziek en creatieve groepen optreden voor het arriverende publiek op Zanderij. Gestart wordt met een pilot van muzikale optredens in de resterende dagen van de maand december 2018. Deze activiteit gaat ook gepaard met werksessies in 'customer service' voor de luchthaven dienstverleners, alsook het regulier uitvoeren van een bezoekersonderzoek.

De lessen uit deze pilot fase moeten leiden tot het verduurzamen van de 'customer experience' bij aankomst. Het is een publiek private aanpak, waarbij zowel de overheid als het bedrijfsleven een bijdrage leveren.
Dit traject heeft volgens de werkgroep nog de volgende voordelen:
- De creatievelingen in toonkunst (met name jongeren) hebben een podium voor nationaal als internationaal publiek
- Partners en sponsors hebben de mogelijkheid hun product/dienst te promoten.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April