Boksevenement van internationale allure in volle gang
21 Dec 2018, 22:27
foto


Het boksevenement 'The King Returns to His Jungle' is in volle gang. Vanavond zet de Latino Heavyweight Champion van de WBO én WBC, Tyrone Spong, zijn titel op het spel. Maar zover is het nog niet. Er moeten eerst andere gevechten afgewerkt worden voordat Tyrone, The King of The Ring, het opneemt tegen Ytal Perea uit Ecuador.

Het evenement is een droom van Spong die in vervulling gegaan is: vechten in Suriname. Hij is president Desi Bouterse dankbaar voor het helpen waarmaken van de droom. Bouterse zit op enkele meters van de ring. Aandachtig slaat hij de verschillende 'fetie's' gade. De vechters zijn gewaagd aan elkaar. De 'kofu's' zijn raak. Maar ze zijn niet altijd hard genoeg om het gevecht direct te eindigen.

De dames die de volgende ronden aankondigen zijn eveneens 'spannend'. In shorts en tank tops, met de genummerde bordjes omhoog, lopen de 'spange' dames een ronde in de ring. Met gefluit, applaus en "ow, waw" wordt hun optreden verwelkomd. Na de sexy aankondiging gaat de aandacht weer naar het geknok. Het wordt steeds spannender in de vierkante ring. Opgeven is geen optie, de mannen blijven op de vuist tot de laatste ronde. De jury wijst dan aan de hand van punten de winnaar aan.

Tyrone Spong heeft zijn 12 gevechten sinds zijn intrede in de bokswereld drie jaar geleden, met knock outs beslist. Tegenstander Perea heeft er 11 knock outs uit 16 gevechten. The King Returns to his Jungle, is een pay per view evenement. STVS en ATV hebben de kennis en kunde gecombineerd om de internationale activiteit vast te leggen en live uit te zenden via Fite TV, een televisie en online netwerk gericht op het vastleggen en uitzenden van gevechtssporten.

René Gompers
Advertenties