Staatsolie ondertekent contract rond olieboring voor de kust
22 Dec 2018, 05:47
foto
Kaart van het nearshore-gebied. (Beeld: Staatsolie)


Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft donderdag een contract getekend met Seadrill Limited voor het leveren van boorplatformdiensten in het nearshore-gebied voor de kust van Suriname. Seadrill zal het boorplatform, de West Castor, in het eerste kwartaal van 2019 naar Suriname mobiliseren om boringen te verrichten. Staatsolie begint in april 2019 met het boren van negen exploratieputten.

De uitvoering van dit project is verdeeld over drie hoofdcontracten: Drilling Rig, Logistics en Integrated Rig Services. Op 27 november 2018 tekende Staatsolie al het Logistics contract met Medserv International Ltd. Medserv is in samenwerking met lokale partner Kuldipsingh, belast met onder meer de logistiek van mens en materiaal en het transport van schepen.

Het derde contract, Rig Services, is gegund aan Halliburton voor ondersteunende diensten zoals het positioneren van het boorplatform. Verwachtbaar is, dat dit contract binnenkort wordt ondertekend.

In september 2018 heeft Staatsolie een intentieverklaring ondertekend met de kustwacht van Suriname om de veiligheid tijdens de boorwerkzaamheden te garanderen. Met de gunning van de hoofdcontracten wordt een voorbereidingsfase van achttien maanden afgesloten, waarin onder andere sociale- en milieu-impact veiligheidsstudies, evenals een gedetailleerd ontwerp van de bronnen is uitgevoerd. De contracten hebben een looptijd van twaalf maanden.

Het Nearshore Drilling Project houdt in dat Staatsolie in april 2019 tot het eerste kwartaal van 2020 negen exploratieputten boort in zee vlak voor de kust. Dit gebied tot veertig kilometer uit de kustlijn wordt de nearshore genoemd en heeft waterdieptes tot dertig meter. Door nearshore-oliereserves op te sporen, wil Staatsolie de langetermijnproductie veiligstellen. Dit is de eerste stap om dit doel te bereiken. Het boorprogramma wordt in eigen beheer uitgevoerd, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April