Straten worden voorzien van naamborden
19 Dec 2018, 16:56
foto


In aanloop naar de verkiezingen worden de straten zoveel mogelijk voorzien van straatnaamborden. Het project Straatnaamborden en Huizennummering is drie maanden geleden gestart. De oriëntatie in de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne, Para en Paramaribo Noord-Oost is al achter de rug. De ressorten Tammenga, Weg naar Zee en Paramaribo Zuid-West worden nu afgewerkt.

“Een adres bestaat meestal uit een straatnaam en een huisnummer,” legt het hoofd van de afdeling Straatnaamborden en Huizennummering van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Kisoor Maharadjdin. Er wordt volgens hem niet alleen gestreefd naar de straten zoveel mogelijk te voorzien van naamborden, maar wordt geprobeerd ook de huizennummering zodanig te ordenen dat adressen gemakkelijk vastgesteld en gevonden kunnen worden. Via het Nationaal Informatie Instituut (NII) laat de CBB-functionaris optekenen dat het project uit drie delen bestaat: straatnamen, huizennummering en voorbereidende werkzaamheden voor straatnaamgeving. Bij de voorbereiding wordt nagegaan waar de straatnaamborden en palen geplaatst, vervangen of hersteld moeten worden.

De Algemene, Vrije en Geheime verkiezingen worden in 2020 gehouden en zullen de oproepingskaarten huis aan huis worden bezorgd. Een correct adres is daarbij essentieel, willen de autoriteiten zoveel mogelijk kiesgerechtigden voorzien van hun oproepingskaart.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April