Inspectie af: Trawlers voldoen niet aan voorwaarden
18 Dec, 02:47
foto


De visserijsector kan opgelucht ademhalen. Zoals minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij had voorspeld, zijn de vier overige Chinese trawlers, nagenoeg identiek aan de twee fabrieksschepen die eerder zijn geïnspecteerd.

Starnieuws verneemt dat alle zes schepen intussen geïnspecteerd zijn. Op basis van het rapport van de inspecteurs zal minister Soerdjan eveneens geen vergunning verstrekken aan Ros National Fishery NV. De vaartuigen beantwoorden niet aan de wettelijke voorwaarden. De minister heeft diverse malen aangegeven dat hij de vaartuigen zal toetsen aan de wettelijke voorschriften.

Soerdjan had de vorige week aangegeven in De Nationale Assemblee dat na de inspectie hij de Raad van Ministers zou raadplegen over welke verdere stappen er ondernomen moeten worden. De boten moeten de Surinaamse wateren verlaten, aangezien zij geen vergunning zullen krijgen. Dit betekent dat de trawlers niet naar de Maritieme Autoriteit Suriname zullen worden gedirigeerd voor registratie en certificering.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June