Assembleeleden kritisch over betonnen palen EBS
17 Dec 2018, 13:13
foto
Assembleeleden willen informatie van minister Regilio Dodson over de betonnen stroompalen van de EBS.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen moet vandaag antwoord geven op vragen die Assembleeleden hebben gesteld over de betonnen stroompalen die de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft geplaatst aan de Jagernath Lachmonstraat. De volksvertegenwoordigers willen weten over de veiligheid. Er zijn veel vragen gerezen, nadat een paal terechtkwam op een rijdende auto.

Assembleeleden voerden aan dat na het incident duidelijk gebleken is dat ze een gevaar vormen voor de mens en het verkeer. Zij willen weten welke actie door de EBS is ondernomen. De palen blijken niet goed te zijn verankerd.

Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, (NDP) wil een kostenvergelijking van de walabapalen en de betonnen. Hij is niet tegen innovatie, maar vraagt zich af of er niet meer geld gemoeid is met de vervanging van de houten palen.

Patricia Etnel (NPS) wees ook op de veiligheid, aangezien diverse scholen in die omgeving zijn. Jagernath Lachmonstraat is een drukke verkeersader, met ook het Centraal Bureau voor Burgerzaken, waar velen naar toe moeten. De regering heeft vrijdag geen antwoord gegeven op deze vragen. Vandaag worden wel antwoorden verwacht op dringende vragen die gesteld zijn.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March