Liong-A-Kong presenteert boek over Wageningen
16 Dec 2018, 20:37
foto
Oud-president Ronald Venetiaan neemt het boek over Wageningen in ontvangst van schrijver Daisy Liong-A-Kong.


Daisy Liong-A-Kong heeft het eerste exemplaar van zijn boek Het Wageningenproject. Eens de parel van het Westen zaterdag overhandigd aan oud-president, Ronald Venetiaan. Het ex-staatshoofd is verheugd met het boek. Samen met de schrijver is hij zaken uit het boek nagegaan en heeft ze geverifieerd. Venetiaan gaf aan dat de privatisering van Wageningen serieus ter hand is genomen.

Het boek is gepresenteerd door Liong-A-Kong in Feng Shui Garden. De schrijver vertelde in zijn presentatie dat wat eind jaren zestig van de vorige eeuw was begonnen als een project voor Nederlandse boeren om rijst te verbouwen, in de jaren zeventig een groot Surinaams succes. De Stichting Machinale Landbouw liep niet alleen voor op het gebied van rijstbouw maar maakte het dorpje in het westen het toonbeeld van welvaart en ontwikkeling.

Wageningen leverde met 1.000 werknemers de beste kwaliteit rijst voor de wereldmarkt. Liong-A-Kong, van 1964 tot 1984 werkzaam in verschillende functies bij de SML, geeft met dit boek een vervolg blik op de ontwikkelingen van het dorp dat hem na aan het hart ligt. Het boek beschrijft de goede- en minder goede tijden in het rijstdistrict. Een exemplaar kost SRD 90.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April