5 tafeltennistrainers STTB internationaal gecertificeerd
17 Dec 2018, 17:22
foto
Vlnr: Marvin Hardjopawiro (trainer Paramaribo), Ying Yuanma (vertegenwoordiger Chinese organisatie), Ivy Pang, Sandya Saltani (trainers Nickerie), Shen Diying (Chinese organisatie), Nyora Paulus en Valentino Aikman (trainers van Brokopondo).


Elk jaar biedt de Chinese Volksrepubliek Suriname een scala aan beurzen aan. Voor tafeltennisspelers en coaches bestond er dit jaar de mogelijkheid om in China een seminar voor tafeltenniscoaches en -trainers te volgen. Gieta Girjasing, voorzitter van de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB), heeft deze kans voor capaciteitsversterking met beide handen aangegrepen.

Zes trainers zijn geselecteerd die in 2018 onlangs een door de STTB georganiseerde basistraining voor trainers hadden gevolgd. Uiteindelijk hebben vijf van hen in Hangzhou, Zhejiang Provincie deelgenomen aan het ‘2018 Seminar for Table Tennis Coaches and Players from Developing Countries’ welke is gesponsord door het Ministerie van Handel van Zhejiang Provincie. Aan dit seminar namen 77 deelnemers uit 17 landen deel. Samen met de deelnemers is zaterdag een evaluatie gepleegd en zijn de verdere stappen besproken.

De STTB is het ministerie van Handel van Zhejiang Province dankbaar voor zijn ondersteuning aan de tafeltennissport. Des te meer omdat deze in opmars is. De capaciteit van deze vijf trainers stelt de STTB mede in de gelegenheid om zijn missie te kunnen realiseren. Kinderen tussen zes jaar en tien jaar klaarstomen zodat Suriname in de nabije toekomst tot de top 10 van de tafeltennissport in het Caribisch gebied behoort. Deze gekwalificeerde trainers zullen nu landelijk zelf trainingen voor trainers verzorgen, zodat tenminste 500 kinderen de tafeltennissport zullen leren beoefenen. Zo draagt deze sport bij aan de gezondheid van onze burgers en zullen onze tafeltennissers, door steeds hoger te klimmen op de ladder, Suriname op termijn een goede positie geven op de wereldranglijst.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April