NPS-onderafdeling Rainville ontwaakt uit winterslaap
16 Dec, 08:31
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland feliciteert Rakeshkoemar Kanhai met zijn verkiezing als voorzitter van onderafdeling Rainville.


De NPS-onderafdeling in Rainville is ontwaakt uit een winterslaap. NPS-voorzitter Gregory Rusland installeerde vrijdag het bestuur onder leiding van Rakeshmoemar Kanhai. Na jaren heeft NPS-Rainville weer een bestuur.

"De NPS is de beste keus. Dat moet bewezen worden. De groene partij heeft het volk te allen tijde behoed van de ondergang," zei Kanhai. "A kondre ne drai bun. Um drai anu par boto now. Ik wil niet praten over sociaal contract maar een maatschappelijk plan," stelde de voorzitter an de onderafdeling. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat in 2020 de NPS de regeermacht krijgt om het land van ondergang te redden.

Partijvoorzitter Rusland voerde de aanwezigen terug naar de tijd toen Rainville het zonder de NPS-kern moest doen. We moeten vanaf het volgend jaar beginnen met de mobilisatie in alle buurten. Dit is nodig om de mensen te laten inzien dat ze op de NPS'ers moeten stemmen. De groene partij maakt nu goede tijden door, gezien het feit dat de partij nu met drie leden vertegenwoordigd is in De Nationale Assemblee. "We rekenen op de ondersteuning vaneen ieder op de dag van de verkiezingen, zodat wij met voldoende stemmen zullen winnen," was de oproep van de politicus.

De voorzitter van de afdeling NPS te Paramaribo, Ivanildo Plein, adviseerde het bestuur om niet vanachter zijn bureau het werk te doen. "Het continu informeren van uw achterban over verschillende zaken, dat is vooral uw taak. De mensen hebben de warmte van de groene partij nodig. De NPS moet weer de mammoet partij worden," benadrukte Plein.

Voor dit jaar is de installatieperiode afgesloten. De NPS bestaat uit 11 afdelingsbesturen. Onder deze besturen vallen de onderafdelingen. De besturen worden voor drie jaar gekozen. Op 5 januari 2019 vindt de verkiezing plaats voor een nieuw bestuur van de afdeling Coronie en op 25 januari is het de beurt van NPS-afdeling Para.