Shen Long zet kerstdonatie voort
16 Dec 2018, 06:38
foto
Christina Diran van Kinderhuis Leliëndaal ontvangt symbolisch een fles olie uit handen van Xie Da, directeur van Shen Long Company. (Foto: SCTV)


Shen Long Company heeft zaterdag, gisteren, negentien sociale instellingen voorzien van een goederenpakket. Het is de tiende keer dat het bedrijf de jaarlijkse donatie doet rond de kerstperiode. Volgens directeur Xie Da is het bedrijf succesvol dankzij de ondersteuning van de samenleving. “Wij houden daarom de sociale verantwoordelijkheid die bedrijven moeten nemen voor ogen.”

Drie van de sociale instellingen die een pakket ontvingen, zijn de afgelopen twaalf maanden gratis voorzien van wc-papier. Het bedrijf zal deze geste ook in 2019 voortzetten. Ambassadeur Liu Quan van China noemde de donatie noodzakelijk, vooral in deze periode van het jaar. Hij complimenteerde de ondernemer die nu tien jaar lang de traditie voortzet. De ambassade moedigt lokale Chinese ondernemingen aan om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. “Je kunt geld verdienen, maar je moet ook teruggeven aan personen in nood in de samenleving.”

De diplomaat zegde ook toe dat wanneer de ambassade weer artiesten uit China laat overkomen, zij er een sociale activiteit aan zal koppelen. “Zodat ook wij meer kunnen bijdragen aan liefdadigheidsorganisaties in Suriname.” Hij hoopt dat meer bedrijven de tehuizen zullen gedenken.

De onderneming gespecialiseerd in onder ander wc- en keukenpapier, waspoeder, kinder- en volwassenenluiers is onlangs ISO-gecertificeerd en exporteert de made-in-Suriname producten naar de regio. Het startte de kerstdonatie traditie in 2008. Via vrienden hoorde het bedrijf over de situatie van Kinderhuis Leliëndaal en voegde dat meteen toe aan de donatielijst – die groeide uit naar 19 instellingen voor 2018. Maandelijks melden tehuizen en organisaties zich aan voor sponsoring. De totale donatie heeft dit jaar een waarde van SRD 70.000.

Christina Diran van Kinderhuis Leliëndaal dankte de donateur namens alle tehuizen. Xie gaf aan dat zijn bedrijf zich de komende jaren zal blijven inzetten om de sociaal zwakkeren te ondersteunen. Het pakket bestond uit levensmiddelen, huishoudelijke spullen en bedrijfsartikelen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March