'Safe city project belangrijk voor veilig gevoel'
15 Dec 2018, 16:40
foto
De Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, brengt een bezoek aan de Command Center. (Foto: NII)


Vooruitlopend op de launch van het Safe City project op 28 december, heeft de Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, donderdag een bezoek gebracht aan de Command Center. De Volksrepubliek China financiert het Safe City project middels een lening bij de Eximbank van dit Aziatisch land.

Volgens Liu is het safe city project van enorm belang voor elk land. Hij is ervan overtuigd dat naast toeristen ook de gemeenschap zich veilig kan voelen. E-Government coördinator Gardelito Hew A Kee, zegt dat er bij het bezoek van Liu ook gesproken is over andere districten, waarbij twee pilotprojecten uitgevoerd zullen worden te Albina. Volgens Hew A Kee is het materiaal van de Command Center genoeg om naast Paramaribo ook de andere districten te accommoderen.

China coördineert het technische gedeelte van het project en zal Surinamers trainen om het systeem te kunnen beheren. Verder zal het project in samenwerking met de Surinaamse regering naar alle waarschijnlijkheid naast Paramaribo ook uitgevoerd worden in andere districten, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April