Meubilair en geld voor OS Santodorp I
15 Dec 2018, 02:48
foto
Minister Edgar Dikan was persoonlijk op de OS Santodorp I voor het overhandigen van de donatie aan de schoolleiding. (Foto:RO/NII)


Een blijde dag voor leerlingen en personeel van OS Santodorp I. De school heeft woensdag een partij schoolmeubilair en een gesloten enveloppe ontvangen van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Dikan was op uitnodiging van de schoolleiding, zelf op de school om de donatie te overhandigen aan schoolleidster Vidya Darsan.

Het schoolmeubilair is door vrienden van de minister in Nederland gedoneerd. De school heeft een leerlingenbestand van meer dan 800 en had een grote behoefte aan het materiaal. Darsan vertelde de minister over tal van problemen waarmee de school te kampen heeft en dat de schoolkas te krap is om die zaken zelf aan te pakken.

De OS Santodorp I is een drukke school in een kinderrijke buurt. Veel van de kinderen komen uit sociaal zwakke gezinnen. De minister heeft de schoolleiding gevraagd om de schoolkas alvast te spekken met de inhoud van de gesloten enveloppe, zegt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

Dikan verwacht de komende tijd nog meer voor de school bruikbare spullen, van vrienden uit het buitenland. Die wil hij dan ook gaan doneren aan armlastige scholen in alle delen van het land. Dikan heeft zijn collega Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vooraf geïnformeerd over zijn bezoek aan de school.

Tijdens het bezoek hebben de leerkrachten enkele problemen onder zijn aandacht gebracht en oplossingsvoorstellen aangedragen waarbij de assistentie van de regering nodig is. Hij zal die problemen ook voorleggen aan Ferrier. De school wordt onder meer geplaagd door wateroverlast, kapotte en dichtgeslibde lozingen en de relatief lage ligging van het schoolterrein. Darsan zei te hopen dat ook andere noodlijdende scholen zullen profiteren van toekomstige donaties.
Advertenties