Honingstandaard garantie voor grotere productie
14 Dec 2018, 22:33
foto
De technische commissie voor de ontwikkeling van de nationale honingstandaard met als voorzitter Elisabeth Fung A Foek (Suribij), ondervoorzitter Gladys Lieveld (BOG)) en technisch secretaris Jovanka Weltevreden- de Paepe (SSB). (Foto: SSB)


Een technische commissie van het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) zal zich bezighouden met het ontwikkelen van een nationale honingstandaard. De werkgroep is dinsdag geïnstalleerd. De standaard moet de kwaliteit van de lokaal geproduceerde honing waarborgen. Op deze manier worden consument en Imker beschermd tegen frauduleuze handelingen en zal het exporteren van honing beter en vlotter geschieden, zegt de SSB-voorlichting.

De standaard zal de vereisten voor honing, die zowel lokaal geproduceerd als geïmporteerd wordt, beschrijven. Het zal onder meer, de kwaliteit van honing met de vereisten van de productie, de verpakking, het etiket, monsterneming en het keuren van honing in Suriname, specificeren. Uiteindelijk zal dat leiden tot verhoging van de productie en de export van kwalitatieve honing, zegt het SSB.

De deskundigen die deel uitmaken van deze technische commissie zijn stakeholders van zowel de private als de publieke sector. Uit de private sector hebben Suribij, Eastern Caribbean Trading Agriculture And Development Organisation (ECTAD), Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), PTC-Food Technology, Ambrosius- Bees en Huroco, vertegenwoordigers in de commissie en de publieke sector wordt vertegenwoordigd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April