Minister Elias: Diakonessenhuis krijgt financiële injectie
14 Dec 2018, 16:55
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


Het Diakonessenhuis heeft in de afgelopen maanden SRD 500.000 als financiële injectie via het Staatsziekenfonds (SZF) ontvangen. Dit is naast de normale overmakingen van de facturen die ingediend worden voor ligdagen. Eind deze maand wordt nog eens SRD 2 miljoen overgemaakt, terwijl in januari 2019 opnieuw SRD 500.000 aan injectie zal worden gegeven. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigt tegenover Starnieuws dat hiermee de dienstverlening wordt gegarandeerd.


De bewindsman en de directie van het Diakonessenhuis hadden donderdag een goed onderhoud met elkaar. Hierbij waren aanwezig Julian Pengel, medisch directeur, Ruth Mangroe, verpleegkundig directeur, de voorzitter van het Stichtingsbestuur Deborah Haakmat en de leden Cindy Eersel en Robert Dongor.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat er een goede relatie is met de ziekenhuizen. Zij hebben nauw contact met het SZF. "Er is altijd een platform van continue overleg geweest, waarbij knelpunten zowel in de Nationale Ziekenhuisraad als in bilateraal verband besproken zijn tussen alle partijen. Het ministerie heeft zich juist de afgelopen tijd bijzonder beijverd om samen met het SZF extra gelden over te maken naar alle ziekenhuizen, waaronder ook het Diakonessenhuis," zegt de minister.

Met hulp van het ministerie van Financiën zijn de afgelopen maanden regelmatig geldinjecties gegeven om dringende noden aan te kunnen pakken. Door het SZF zijn de reguliere declaraties op tijd betaald. Afgesproken is dat bij verschil van inzichten over de ingediende en uitbetaalde facturen in overleg wordt opgelost.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April