Landelijk extra veiligheidsmaatregelen deze maand
14 Dec 2018, 18:48
foto


Gelet op de drukte in de decembermaand zal er extra alertheid in het gehele land zijn vanuit het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Het ministerie zal er alles aan doen om te zorgen voor het waarborgen van de veiligheid in het land.

Alle dienstonderdelen van het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) zullen een optimale mate van alertheid vertonen.
Er is extra detachement gestuurd naar vooral de gebieden waar het veiligheidsrisico groter is. Opvallende en onopvallende veiligheidseenheden zullen worden ingezet om op te treden tegen orde verstoorders. Dit meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Vanuit de afdeling Verkeer wordt er ook samen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie alle inspanning gepleegd om het verkeer in goede banen te leiden. Waar er werkzaamheden op de wegen worden uitgevoerd zal duidelijk verkeersmeubilair worden aangebracht of zal de politie ter plekke zijn om het verkeer te regelen.

De politie zal zichtbaar zijn en ook landelijk de bekende roadblocks houden. Weggebruikers worden gevraagd om zich strikt te houden aan de verkeersregels, verkeersinzichtelijk te handelen en de instructies van de politie stipt op te volgen.
Het ministerie doet er alles aan om het veiligheidsgevoel in de ruimste zin des woord binnen de samenleving op te voeren en rekent ook op de bijdrage van elke burger.
Advertenties