Man verdronken in Nickerie
13 Dec, 21:15
foto


Het ontzielde lichaam van Vinod Rooplall (55), is woensdag geborgen bij de laatste sluis in Groot Henarpolder. Hij was maandag tijdens werkzaamheden in de Nickerierivier te water geraakt.

De werkgever van het slachtoffer had de politie van ressort Nickerie ingeschakeld. Rooplall was samen met vijf arbeiders op de locatie voor werkzaamheden op een ponton. Deze zou de volgende dag weggesleept worden naar Nieuw Nickerie. De werkgever had Rooplall gevraagd om een trechter op de duwboot te gaan halen. Toen hij te lang op de trechter wachtte, stuurde hij een andere arbeider om hem te gaan roepen.

De werkgever gaf verder aan dat hij en de overige arbeiders iemand hoorden roepen. In het donker hebben zij een zoeklicht gericht in de richting vanwaar zij het geroep hoorden. Zij zagen slechts het hoofd van het slachtoffer boven water op ongeveer 100 meter afstand. Hij werd door de sterke stroming meegevoerd en verdween in de diepte.

Het vermoeden bestaat dat de werknemer bij het springen vanaf de ponton naar de duwboot is uitgegleden en in het water terecht is gekomen. Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie ter begrafenis afgestaan aan de familie, meldt de politie Public Relations.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June