Zestien maanden celstraf in drugszaak
14 Dec, 05:36
foto


Consuela M. heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden. Zij is op de rechtszitting van donderdag veroordeeld door kantonrechter Marie Mettendaf tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, een geldboete van SRD 7500 of een hechtenis van twee maanden, met een proeftijd van drie jaar. Ook gelaste de kantonrechter verbeurdverklaring van de 850 euro die de vrouw in haar bezit had bij haar aanhouding. Mettendaf veroordeelde de vrouw conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De veroordeelde werd op 8 oktober op de luchthaven aangehouden met vijf pakketjes in haar bagage. In de pakketjes waren er 51 blokjes hasj verstopt die een totaal gewicht van 5102 gram hadden. Consuela M. leerde een vriend in Aruba kennen. Van hem vernam zij dat dit verderfelijk spul daar duurder wordt verkocht. Volgens de verdachte besloot ze het spul te smokkelen naar Aruba om het daar te gebruiken. Ze is ruim drie jaar gebruiker van deze drugsoort. Ze zou twee weken in Aruba verblijven en zou het resterende gedeelte van de drugs voor de vriend achterlaten.

Advocaat Maureen Nibte die de vrouw juridisch bijstond, voerde aan dat haar cliënt een volmondige bekentenis had afgelegd. Ze benadrukte dat de drugs voor een groot deel voor eigen gebruik was en dat de verdachte minderjarige kinderen te verzorgen had.

Wanita Ramnath