Twee Chinese trawlers krijgen geen visvergunning
14 Dec 2018, 00:00
foto
De voorzitters Prahalad Sewdien van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, en Udo Karg van de Suriname Seafood Association.


Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de vertegenwoordigers van de visserijsector donderdag meegedeeld dat de twee Chinese fabrieksboten die al geïnspecteerd zijn, geen vergunning zullen krijgen. De boten voldoen niet aan de vergunningsvoorwaarden.

De vier overige hektrawlers worden zaterdag geïnspecteerd. Dan zal daarover op basis van de bevindingen ook een besluit genomen worden. Soerdjan heeft eerder aan de sector meegedeeld dat hij de boten zal toetsen aan de Surinaamse wetgeving. Op basis daarvan zou hij een besluit nemen.

De vertegenwoordigers van de sector, hebben deze mededeling met grote vreugde ontvangen. Tegenover Starnieuws wordt aangegeven dat tijdens het onderhoud de minister bedankt is voor zijn besluit. De sector heeft de bewindsman nogmaals verzekerd dat hij op de nodige steun kan blijven rekenen. Uitgekeken wordt naar de inspectie van de overige boten.

Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April