President Bouterse ontvangt reeks geloofsbrieven
13 Dec, 07:31
foto
President Desi Bouterse en de ambassadeur van Chili, Juan Anibal Barria. President Bouterse heeft woensdag ook de geloofsbrieven ontvangen van de niet residerende ambassadeurs van Maleisië, Noorwegen, Roemenië en Sri Lanka. (Foto: Buza/NII)


President Desi Bouterse heeft woensdag op het presidentieel paleis, van de niet residerende ambassadeurs Lim Juay Jin van Maleisië, Stefan Mera van Roemenië, Nils Martin Gunneng van Noorwegen, Musthafa Mohamed Jaffeer van Sri Lanka en Juan Anibal Barria van Chili, de geloofsbrieven ontvangen.

De ambassadeur van Maleisië Lim Juay Jin, stelde dat beide landen het beste uit de samenwerking willen halen. Voor ambassadeur Mera van Roemenië, was het bezoek aan de president een belangrijk moment. “Na lange tijd is er weer een ambassadeur voor Suriname. Wij hebben veel tijd verloren in het verleden en wij willen die zo gauw mogelijk inhalen”.

De goede bilaterale relatie tussen Noorwegen en Suriname werd tijdens het bezoek van ambassadeur Gunneng aan president Bouterse besproken. De ambassadeur gaf aan dat Noorwegen erg onder de indruk is van de manier waarop Suriname omgaat met zijn bossen.

De ambassadeur van Sri Lanka Musthafa Mohamed Jaffeer, sprak van een vruchtbaar gesprek. In de toekomst zal er op een aantal gebieden samengewerkt worden waaronder onderwijs, irrigatie, energie en andere belangrijke gebieden.

Ambassadeur Juan Anibal Barria van Chili, zei dat het een grote eer was om ambassadeur te zijn van Chili voor dit prachtig land. De bilaterale relatie is volgens hem op een heel goed niveau. “Het is mijn taak om Suriname te promoten in Chili, om op die manier meer Chileense toeristen naar Suriname te krijgen”, benadrukte hij. Volgens hem zijn er plannen om op verschillende gebieden samen te werken vooral in de mijnindustrie, meldt de voorlichting van Buitenlandse zaken, via het Nationaal Informatie Instituut.