Verdachte ontkent seksuele handelingen met driejarige
12 Dec, 20:44
foto


“Zoiets ga ik echt niet doen”, zei Marciano A. vandaag aan kantonrechter Robert Praag op de rechtszitting. De verdachte die in het dagelijks leven taxichauffeur is, wordt ervan beschuldigd dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd met een driejarige jongen. Marciano A. blijft erbij dat hij ‘zoiets nooit zou doen’ en ontkent dat hij het strafbaar feit heeft gepleegd.

De moeder van het kind maakt regelmatig gebruik van de taxidiensten van de verdachte. Hij is geen onbekende voor haar en haar zoontje. Op die bewuste dag werd Marciano A. gebeld voor een taxirit, maar moest ongeveer een half uur wachten op de vrouw. De moeder van het kind had een sollicitatiegesprek en liet het kind achter in de auto. Het kind zat op de achterbank van het voertuig. Volgens de verdachte zat het kind te spelen en was hem niets opgevallen. Hij gaf toe dat het jongetje had gehuild. Volgens Marciano A. sprong het kind op de achterbank en van hem mocht dat niet. Daarom zou het kind hebben gehuild.

De moeder had verklaard dat haar zoontje had verteld dat de verdachte aan hem had gezeten. De moeder mocht niets van het verhaal aan Marciano A. vertellen, omdat het kind was bedreigd door hem. Het viel de moeder op dat toen ze terug kwam de gulp van de broek van haar zoontje openstond. Toen ze vroeg waarom deze openstond, zei de verdachte dat de broek van het kindje strak zat. Het kind had buikpijn en daarom maakte hij de knoop van de broek los. Volgens de verdachte heeft de moeder leugens verteld. Hij heeft nooit het kind horen zeggen dat zijn moeder zijn broekrits dicht moest trekken.

Officier van justitie, Mirella van Dijk, merkte op dat het kindje van drie jaar oud steeds consistent is geweest in zijn verklaringen. Volgens de verdachte heeft de moeder van het kind dat verhaal verzonnen en haar zoon vervolgens erin ‘geschoold’. De kantonrechter besloot om op de rechtszitting van 23 januari de moeder van het kind te dagvaarden. De verdachte die voorlopig op vrije voeten is, is aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zittingsdag.

Wanita Ramnath

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June