31-jarige vrouw steekt man dood
10 Dec, 18:25
foto


Alessandra M. (31) heeft Yang Xian Wei (34) doodgestoken in een hotel aan de Gongrijpstraat. Het lichaam van Yang vertoonde een steekverwonding in de borststreek. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast van de man.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat camerabeelden tonen hoe Alessandra en Yang het hotel binnenstappen en vervolgens een kamer binnengaan. Niet lang daarna is te zien dat Yang de kamer uitkomt en nabij de ingang van het hotel valt. De vrouw komt daarna ook uit de kamer en zonder zich te bekommeren om de man, belt zij later een taxi waarmee zij de plek verlaat.

Alessandra is later aangehouden op een adres in Paramaribo Noord. Ze had zich verscholen in de vliering van de woning. Aan de politie vertelde ze dat ze al langer dan twee jaar een liefdesrelatie had met de man. De twee zouden in de nacht van 9 op 10 december – zondagnacht op maandag – ruzie hebben gekregen met elkaar. Motief van de ruzie was hun relatie.

De vrouw verklaarde dat de ruzie zodanig uit de hand liep dat zij Yang met een scherp voorwerp een verwonding toebracht. Zij is in verzekering gesteld, terwijl het lichaam van het slachtoffer voor obductie in beslag is genomen.