Eskak moet bureau op Biza ontruimen na dankdienst PL
10 Dec, 04:43
foto
Nasier Eskak, beleidsadviseur op het ministerie van Binnenlandse Zaken.


De dankdienst van Pertjajah Luhur (PL) die op 5 december is geleid door Nasier Eskak, schijnt niet goed aangekomen te zijn bij de leiding van de Hervormings- en Vernieuwings Beweging (HVB). Eskak die beleidsadviseur is bij Algemene Zaken op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft zijn bureau moeten ontruimen. Dit zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo aan Starnieuws.

Somohardjo zegt dat vanaf vandaag Eskak voorlopig niet hoeft te verschijnen op het ministerie. "Dit is pure rancune," zegt de politicus. Eskak had tijdens zijn preek aangegeven dat de PL in stand is gehouden door standvastige leden. Hij merkte op dat de partij vele gezichten had. “Het had het gezicht van verraad, het gezicht van omkoperij, het gezicht van ongeduld, kortom, het gezicht van afgunst en hebzucht. Maar vandaag de dag staat PL nog kaarsrecht overeind en dat hebben jullie bewezen op 1 december”, zei Eskak.

De woorden van Eskak zijn niet goed aangekomen bij sommige toppers in de HVB. Op grond daarvan moest minister Mike Noersalim, Eskak vragen zijn bureau te ontruimen. "Dit, terwijl hij zijn werk altijd correct doet. Zijn preek had niets te maken met zijn werk. Dit is pure censuur. Hij mag zijn mening niet uiten," zegt Somohardjo. "Dit zijn de frustraties van een verrader. Op deze wijze wordt het geuit," merkt de politicus op.

Minister Noersalim is op dit moment uitlandig.