Man opgesloten voor seksueel misbruik jeugdige
09 Dec, 16:27
foto


Herman K. (48) is door de politie van Latour opgespoord en in verzekering gesteld. De moeder van een 15-jarige jongen deed aangifte tegen de man. Zij verklaarde dat haar minderjarige zoon plotseling een vreemd gedrag vertoonde. De moeder heeft haar zoon ondervraagd. Uit het gesprek tussen haar en de zoon bleek dat de jongen meermalen door Herman K. uitgelokt en seksueel misbruik is geworden.

De verdachte die zich op een bromfiets verplaatst, benaderde de minderjarige jongen in de omgeving van Menkendam. Door zijn listige opmerkingen heeft hij de jongen makkelijk tot prooi van zijn seksuele lusten kunnen maken. Herman K. bracht het slachtoffer naar een in aanbouw zijnde woning in een ander ressort, waar hij de minderjarige seksueel heeft misbruikt. De jeugdige werd nog enkele keren meegenomen en na de gepleegde handelingen continu flink verwend door Herman K. met een portie patat en geld.

Het viel de moeder op dat haar zoon meermalen met een Naskip thuis kwam. Het werd haar teveel toen ze op een dag zelfs geld van de zoon kreeg om haar leeg gelopen gascilinder te gaan kopen. De moeder riep haar zoon ter verantwoording en moest het triest verhaal van seksueel misbruik aanhoren.

De verdachte die in het ressort Wanica woonachtig is, werd opgespoord en op 5 december aangehouden. Het vermoeden bestaat dat meerdere minderjarige jongens slachtoffer zijn geworden van Herman K. zijn daden. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Latour voor het doen van aangifte, meldt de afdeling Public Relations.