Imaan Kalidjo levert topprestatie met Schaken
08 Dec, 10:43
foto
Imaan Kalidjo heeft zilver behaald voor Suriname met schaken op de Consude Games.


Op de Consude Games heeft Imaan Kalidjo de hoogste medaille voor Suriname behaald met schaken. Hij veroverde vrijdag, op de laatste dag van de spelen, een zilveren medaille. Eerder heeft Erza Bouwer een bronzen plak veroverd met judo. Voor het eerst heeft Suriname op de Consude Games een medaille behaald met schaken.

Imaan Kalidjo heeft het moeten opnemen tegen een aantal landen voor een individuele medaille. Zijn tegenstanders waren Brazilië, Peru, Colombia, Chili, Paraguay, Bolivia, Uruguay en Bonaire, meldt Sport en Jeugdzaken uit Arequipa, Peru via het Nationaal Informatie Instituut.

De Consude Games duurde van 1 tot en met 7 december. Hieraan hebben ruim 90 sporters van Suriname geparticipeerd. De taken van sport waar zij onder verdeeld waren zijn schaken, atletiek, basketbal, tafeltennis, zaalvoetbal, volleybal, zwemmen en judo.

Tijdens de sluitingsceremonie werd de fakkel overhandigd aan Paraguay die in 2019 de organisator is van de Consude Games. De deelnemende landen hebben ook meegedaan aan een parade. De delegatie keert zondag terug naar Suriname.


Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May